Hluboká v pohybu

sportovní a kulturní spolek

Napsali o nás ve Zpravodaji: Blíží se Andělská Hluboká 2021

Ostatní
Zveřejněno: 11. 11. 2021

Již pátým rokem pro Vás spolek Hluboká v pohybu připravuje ve spolupráci s městem Hluboká pestrý adventní program. Každý rok se organizační tým snaží o propojení všech adventních akcí, které se konají v našem krásném městě. Jejich posláním je vytvořit příjemné místo na vánoční setkávání s přáteli u ohně, příjemné muziky a voňavého punče. Stěžejní část programu se i  letos bude odehrávat na náměstí Čsl. adrmády. Podrobnosti o pátém ročníku nám přiblížila Markéta Vejvodová.

 

Jak dlouho se na organizaci této předvánoční události vlastně podílíte?

U zrodu Andělské Hluboké stojíme již od jejího počátku. První ročník se odehrál v roce 2017, s krásným prvním Andělským průvodem po hlavní třídě až na náměstí. Tuto tradici jsme poprvé přerušili v loňském roce, kvůli covidovým nařízením, ale věříme, že letos se opět vrátí a naším městem projdou naši malý andílci a přinesou nám opět milé vánoční poselství.

 

Když se řekne advent, leckdo si jako okamžitě představí zájezdy do Vídně a přeplněná náměstí plná stánků a punče...

To je pravda. Nicméně náš adventní program je zaměřen převážně na místní obyvatele a na rodiny s dětmi, nesnažíme se být přelidněnou komerční atrakcí pro turisty. Každý rok máme program upravený jak pro dospělé, tak pro děti. Mohli jste s námi jít Andělskou stezku nebo stezku Zlatá kapří šupina, každý rok si děti mohou v Andělské dílně vytvořit vánoční přáníčka, ozdoby a další zajímavé kousky. Pravidelně oslovujeme místní dětské soubory i dětské soubory z okolí a nikdy nesmí chybět naši nejmenší z mateřské školky Hluboká, kteří nám vždy vytvoří nádhernou atmosféru těsně před rozsvícením stromečku, letos tomu nebude jinak. Mohli jste potkat i vánoční foto koutek, ulovit kapra nebo si s dětmi ozdobit stromečky.

 

Předpokládejme, že letošní Andělská Hluboká bude moci proběhnout v plném rozsahu. Na co se můžeme těšit? Chystáte pro návštěvníky i nějaké novinky?

Letos opět obnovíme rozsvícení svící na adventním věnci, navštíví nás zajímavé kapely a můžete se těšit na malé rozšíření. Hlavní program bude probíhat první adventní neděli a následně každou sobotu, ale vždy od středy pro Vás bude od 17 hodin nasvícené vánoční pódium a připravena příjemná vánoční muzika. Samozřejmě nebude chybět vůně punče a svařáku. Dále jako novinku plánujeme vánoční hudební vystoupení u místních restaurací a kaváren a děti se mohou těšit na krásný vánoční kolotoč.

 

Takže nás čekají čtyři příjemné a nabité týdny. Kdy to celé vypukne?

Zahájení vánočního programu je opět v rukách Petra Píši, který se postará o své tradiční trhy v Knížecím dvoře. První adventní neděle letos připadá již na 28. listopad – toto odpoledne bude patřit slavnostnímu rozsvícení stromečku a všem našim dětem. Na poslední adventní sobotu se chystá Andělský průvod městem, který bude spolu s doprovodným programem pomyslným vyvrcholením letošní Andělské Hluboké. Kompletní program a časy Vám představíme později.

 

Předpokládám správně, že příprava zabere několik týdnů nebo dokonce měsíců?

Přesně tak, například rezervace některých vystupujících probíhá už rok dopředu. A většina toho, co následuje, bývá týmovou záležitostí. Ráda bych poděkovala městu – radním i zastupitelstvu Hluboká, že každoročně podporují tuto akci, protože bez nich by to nešlo. Velký dík patří samozřejmě i všem, kteří se na akci podílejí, i když třeba nejsou ani vidět. V každém případě si držme palce, ať se letošní rok povede bez zbytečných omezení. O průběhu a případných změných Vás budeme informovat na Facebooku našeho spolku Hluboká v pohybu. Těšíme se se na Vás již 28. listopadu!


Doprovodný program na náměstí Čsl. armády

neděle 28.11.

  • Trubači – Svatohuberstká mše
  • Bárováček folklorní dětský soubor
  • MŠ a ZŠ Hluboká v pohybu (zpěv koled)
  • MŠ Hluboká nad Vltavou (zpěv koled)
  • Rozsvícení stromečku
  • kapela Zlaté Skořápky
  • Pro děti bude během dne připravena Vánoční dílna.

 

sobota 4.12. 

  • kapela Bonsai
  • kapela Hudební Kroužek
  • kapela Globus
  • Pro děti bude během dne připravena Čertovská dílna.

 

sobota 11.12. 

  • kapela Líba a spol.
  • Zpěvačka Pavlína Jíšová s kapelou BABABEND
  • kapela Janchi
  • Pro děti bude během dne připravena tvořivá dílna.

 

sobota18.12.

  • kapela Zlatý Skořápky
  • Andělský průvod
  • andělské představení divadelního souboru Alta
  • folklorní skupina Bystřina
  • kapela Melodikum: Simply the Show

 

Doprovodný program na náměstí pravidelně láká stovky příznivců nejen z Hluboké. Přijďte si užít další Andělský průvod městem. Pro děti bude během dne a příprav na průvod připraveno malování na obličej a Andělská dílna. K Andělské Hluboké patří i dětská vystoupení, která nebudou chybět ani letos. Hudební program uzavře kapela MELODIKUM.

Podrobný program: www.andelska-hluboka.cz

 

 

Související články

Naši partneři

Ministerstvo zemědělství
Ministerstvo školství
Ministerstvo obrany
Jihočeský kraj
České Budějovice
Skupina ČEZ
Hluboká
Hluboká