Hluboká v pohybu

sportovní a kulturní spolek

Krásné slavnostní odpoledne na Bezdrevské Baště

Ostatní
Zveřejněno: 1. 7. 2022
V pátek 24. června se širší okruh přátel spolku Hluboká v pohybu sešel na břehu rybníka Bezdrev. Na Baště si užili příjemné letní odpoledne plné aktivit a doprovodného programu.

Předsedkyně spolku Karla Peldová představila tým vyučujících a pečujících osob a poděkovala jim za práci v uplynulém školním roce. Dámy obdržely nádherné květiny z ateliéru Milion vůní. Ateliér zajistil i workshop, kde si dobrovolníci z řad návštěvníků mohli zlepšit své tvůrčí dovednosti. Děti z Bezdrevské Bašty a Montessori školky Děti v pohybu předvedly svá hudebně-dramatická vystoupení. Školáci z Bašty na místě obdrželi vysvědčení z rukou Mgr. Mileny Thálerové (zástupce ředitele ZŠ Hluboká nad Vltavou).

Slavnostního odpoledne se zúčastnil i Tomas van Zavrel – „náš“ charismatický farář, který Bezdrevské Baště požehnal. Na událost přijel i starosta p. Tomáš Jirsa – ten si chtěl nechat namalovat obličej od Markéty Vejvodové, ale děti ho nechtěly nechat předběhnout :) Mezi návštěvníky byli rodiče dětí, partneři i příznivci spolku. Zhlédli pestrý program a spolu se svými dětmi si vyzkoušeli i několik aktivit. O hudební doprovod se postarali přátelé spolku, vystoupil s nimi i radní města pan Jindřich Soukal.

V nové tělocvičně proběhla ukázka sportovního karate v podání dětí z Bezdrevské Bašty (na snímku Beatris Beníšková a Daniel Vejvoda). Proběhla i ukázka sportovní gymnastiky. Děti z Bezdrevské Bašty zde představily svá díla v rámci vernisáže, která shrnula jejich tvorbu ve školním roce 2021/2022. Děkujeme BcA. Jakubovi Kabátovi a jeho ženě Klárce z Bechyně za nádherné keramické ryby. Už teď se těšíme na příměstský tábor Rybaření.

 

 

Související články

Naši partneři

Ministerstvo zemědělství
Ministerstvo školství
Ministerstvo obrany
Jihočeský kraj
České Budějovice
Skupina ČEZ
Hluboká
Hluboká